Met mijn ogen strak gericht op de toekomst. heb ik een aantal vreemd conservatieve keuzes gemaakt. Mijn bedrijf, zijn bedrijven. Mijn kunst, haar kunst. In het bloed of gewoon in het zicht. Zo werd ik een volgeling zonder oorzaak. Gewoon omdat het zo is gelopen.

Wat mij is verteld? Mijn vader de econoom. Zoals veel voorkomt bij iemand van zijn leeftijd en uit zijn achtergrond werd hij naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd om te studeren in dit (voormalige) moederland. Stel je London voor in de jaren vijftig en zestig. Voeg hier studeren voor een universitaire graad in New York aan toe en het verhaal is compleet. In London of New York heb ik nooit gewoond. Wel heb ik niet zo lang geleden een bedrijfje opgericht. Hij deed dat een paar keer eerder. Ik zal volhouden. Op dit moment is hij mij mijlen voor, dat betekent dat ik nog een behoorlijke inhaalslag moet maken.

Ik ben vast besloten deze afstand te overbruggen ondanks alle tegenslag en tegenwerking waar ik mee word geconfronteerd. De afstand zal ik overbruggen ondanks mijzelf.

Als toeschouwer heb ik haar jarenlang aan het werk gezien. Tekenend en schilderend en zelfs beeldhouwend en kleiend. Haar stijl doet wel denken aan Georgia O’Keefe. Mijn moeder en haar kunst. Ik herinner me de naakten in houtskool getekend die ze mee naar huis nam van haar opleiding aan de Willem DeKooning academie. Sculpturen van haar hand vullen het huis nu wij kinderen uit huis zijn. Haar tekenlerares van ‘de Haagse School’ was blijkbaar onder de indruk. Oordeel zelf aan de hand van dit voorbeeld van haar Kunst hieronder.

voorbeel Kunst van mijn moeder

Ik ben bezig geweest met tekenen. Voegde vervolgens een aantal penseelstreken wijn aan de houtskooltekeningen toe. Het resultaat vindt u onder de merknaam LaurganiQ adArt op http://laurganiq.tumblr.com/page/2. De afstand overbrugd. Met nog een lange weg te gaan. Het uitzicht voor 2014. Het opdracht geven aan kunstenaars om te werken geinspireerd door een idee of product van een bedrijf of andere organisatie. Mijn wens is op te treden als matchmaker tussen Kunst en concept. Een beetje van het ene. Een beetje van het andere. Samen LaurganiQ vormend.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder adArt, introductie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s